Autoverzekering

Als het om autoverzekeringen gaat, heeft u een ruime keuze om te profiteren van een gepersonaliseerde dekking. Afhankelijk van uw profiel, het type voertuig.

mini-cooper-auto-model-vehicle

Vertel ons over uw auto. Wij luisteren naar u en werken vervolgens met u samen om uw tevredenheid te garanderen.

Welke autoverzekering past bij u?

Autoverzekering: alles wat u moet weten
Als het om autoverzekeringen gaat, heeft u een ruime keuze om te profiteren van een gepersonaliseerde dekking. Afhankelijk van uw profiel, het type voertuig en uiteraard de hoogte van de voorgestelde bijdrage, kunt u kiezen uit de volgende 3 formules:

WA-verzekering;
Uitgebreide WA-verzekering;
Back-to-back verzekering.

Verzekering derde partij
De minimumgarantie, ook wel derdengarantie genoemd, is de verplichte autoverzekering opgelegd door artikel L 211-1 van de Verzekeringswet en van toepassing op alle landmotorvoertuigen. Zonder een WA-autoverzekering af te sluiten, mag uw auto niet rijden.

Uitgebreide WA-verzekering
Wilt u besparen op uw verzekering en toch goed verzekerd zijn? Sluit een tussenliggende autoverzekering af, ook wel WA-verzekering Plus genoemd. Om er een te vinden die bij uw wensen past, nodigen wij u uit om onze autoverzekeringsvergelijker te raadplegen. Naast de derdengarantie bieden verzekeringsmaatschappijen aanvullende garanties:

Diefstal ;
Glasbreuk, dat wil zeggen glas- of voorruitbreuk;
Natuurrampen ;
Vuur ;
Pechhulp 0 km;
Enz.

Back-to-back verzekering
Zoals de naam al doet vermoeden, beschermt een all-risk autoverzekering tegen allerlei soorten claims, ook als u verantwoordelijk wordt bevonden voor een ongeval.

Dankzij de all-risk verzekering profiteert u bijvoorbeeld van bijstandsdiensten, een aanrijdingsdekking en tijdelijke vervanging van uw voertuig als deze geïmmobiliseerd is. De optie vervangingswaardecompensatie kunt u afsluiten als u vergoed wilt worden tegen de aanschafprijs. Vergoeding geldt bij vernieling of diefstal van de auto.

Wat is het eigen risico van de autoverzekering?
Lees voordat u een autoverzekering afsluit de algemene en specifieke voorwaarden van het contract aandachtig door. Let vooral op het eigen risico van de auto, dit bedrag blijft na compensatie uw verantwoordelijkheid.

Het eigen risico van de autoverzekering kan vast of relatief zijn. Het kan bijvoorbeeld € 100,- zijn, ongeacht de hoogte van de schadevergoeding, of 10% van de reparatiekosten.

Als het mogelijk is om een autoverzekering zonder eigen risico af te sluiten, vergelijk dan de prijzen! Dit heeft gevolgen voor de hoogte van de premie, maar u voorkomt wel onaangename financiële verrassingen bij schade.

Vergelijk autoverzekeringen volgens uw profiel
Uw bestuurdersprofiel is een fundamenteel element bij het kiezen van een autoverzekering. Hier is een niet-uitputtende lijst van specifieke profielen die vooral aanbiedingen moeten vergelijken.

jonge bestuurder
Vooral een autoverzekering voor jonge bestuurders is duur. Beginnende bestuurders of bestuurders die recentelijk niet verzekerd zijn geweest, krijgen te maken met een extra premie van 100% het eerste jaar (50% als u hebt gekozen voor vroeg leren autorijden). Na slechts 3 jaar vindt u een aantrekkelijkere prijs.

Beëindigde of gestoorde bestuurder
De bonus-maluscoëfficiënt heeft invloed op de hoogte van de premie voor de autoverzekering. Bij een boete die is verkregen naar aanleiding van één of meer verantwoorde claims, wordt u financieel gestraft. Indien u opgezegd bent (wegens te veel schadegevallen, niet betalen van premies of omdat u over verborgen informatie beschikt van uw verzekeraar), is vergelijken ook hier essentieel om de impact van de toegepaste verhoging te beperken.

senior bestuurder
Verzekeringsmaatschappijen zijn wellicht van mening dat senioren een groter risico lopen om betrokken te raken bij een ongeval. Hierdoor kan er een toeslag in rekening worden gebracht. Vergelijk autoverzekeringen voor senioren om de goedkoopste deal te vinden en geld te besparen

Vergelijk autoverzekeringen op basis van uw voertuig
Bij het berekenen van de bijdrage zijn de kenmerken van uw auto (vermogen, leeftijd etc.) van belang. De aard van uw auto zal belangrijk zijn. Hier is een niet-uitputtende lijst met verzekeringen waarmee u rekening moet houden.

Elektrische autoverzekering
Dit zeer modieuze voertuig, bedoeld om thermische auto’s te vervangen, moet perfect worden gedekt volgens de risico’s die eigen zijn aan de samenstelling ervan. Als u bijvoorbeeld een elektrische auto verzekert, betekent dit dat u een garantie afsluit voor de batterij, het hart van het voertuig.

Autoverzekering zonder rijbewijs
Deze compacte auto’s met een kleine cilinderinhoud vereisen een specifieke verzekering, waarbij rekening wordt gehouden met het feit dat ze per jaar weinig kilometers afleggen in vergelijking met een conventioneel voertuig.

Camper verzekering
Nog een voertuig dat de wind in de zeilen heeft, de camper is een voertuig dat waarde heeft en veel rijdt, een goede verzekering is essentieel om goed gedekt te zijn bij een schadegeval.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN

De garantie voor de beste aanbiedingen

Wij vinden de beste deals voor uw project dankzij ons allemaal partners.

Een oplossing voor al uw projecten

Vastgoedkrediet, terugkoop van kredieten, consumentenleningen... Wij begeleiden u in al uw projecten.

Gepersonaliseerde ondersteuning

Online of in de mobiele app, met onze adviseurs telefoon of met één van de 350 agentschappen.

Onze cijfers spreken

0 k
Verzekerd
0
Contracten
80 %
onafhankelijk