CONSUMENTENKREDIET

Een werklening om uw huis te renoveren? Een autolening om van auto te veranderen? Een reiskrediet om uw vakantie te financieren?

quote_form_image

Vertel ons over uw behoeften. Wij luisteren naar u en werken vervolgens met u samen om uw tevredenheid te garanderen.

Welke autoverzekering past bij u?

Wat is consumentenkrediet?

Een consumentenkrediet wordt door een financiële instelling (bank of gespecialiseerde organisatie) aan een individu toegekend, rechtstreeks of via een handelaar. Voor een maximumbedrag van 75.000 € maakt deze financiering het mogelijk om alle soorten privé-uitgaven te dekken (d.w.z. die geen verband houden met de professionele activiteit van de kredietnemer), met uitzondering van de aankoop of bouw van onroerend goed.

Het wordt gebruikt voor de aanschaf van uitrusting, auto’s, de realisatie van verschillende projecten… In ruil daarvoor verbindt de kredietnemer zich ertoe het hem ter beschikking gestelde bedrag, plus rente, in termijnen terug te betalen. Consumentenkrediet valt onder de Consumentenwet.

Wat zijn de verschillende soorten consumentenkredieten?
De persoonlijke lening

De persoonlijke lening wordt aan een individu verstrekt om allerlei behoeften te financieren. Het geld wordt in één keer op de bankrekening gestort en hij betaalt het maandelijks terug, met rente. Kortlopend krediet, de persoonlijke lening heeft een vaste rentevoet gedurende de gehele looptijd van het contract. Bij een financiële noodsituatie kunt u bijvoorbeeld absoluut gebruik maken van persoonlijk microkrediet.

Het toegewezen krediet
Het toegekende krediet (toegekende persoonlijke lening) is een krediet dat wordt toegekend voor een zeer specifiek gebruik:

een auto ;
een keuken ;
Werken;
enz.

Het toegekende krediet heeft voor de koper verschillende voordelen op het gebied van veiligheid:

bij weigering van de lening wordt de aankoop automatisch ongedaan gemaakt, behalve bij wijziging van de betaalwijze voor contant geld;
de terugbetaling van het tegoed gaat pas in na de levering van de betreffende goederen of het verrichten van de dienstverlening. Niet-levering, defecte goederen of niet-uitvoering van de dienst resulteren in de annulering van het leencontract;
als de kredietnemer tijdens de wettelijke herroepingstermijn die door de wet is toegekend, afziet van de lening, wordt de verkoop geannuleerd;
elk geschil tijdens het contract kan leiden tot de opschorting van de terugbetaling en, indien de verkoop wordt geannuleerd, tot de beëindiging van de lening.

Niet-toegewezen krediet
De persoonlijke lening wordt aan een individu verstrekt om allerlei behoeften te financieren, het is een consumentenkrediet zonder bewijs. Het geld wordt in één keer op de bankrekening gestort en maandelijks terugbetaald, vermeerderd met rente.

Dit type lening is gemakkelijker te verkrijgen, maar heeft een hogere rente omdat de bank of kredietorganisatie geen garanties heeft over het gebruik van het geld.

Doorlopend krediet
Een doorlopend krediet of doorlopend krediet bestaat uit een geldreserve waar de kredietnemer geheel of gedeeltelijk vrij gebruik van kan maken. Terwijl hij de bedragen terugbetaalt die zijn uitgegeven tijdens de in het contract overeengekomen looptijd, wordt de initiële reserve binnen de limiet van het toegestane bedrag opnieuw opgebouwd en kan deze opnieuw worden gebruikt.

LOA
Meestal wordt de tijd gebruikt om een voertuig, boten, computerapparatuur te financieren. Verhuur met koopoptie (LOA), ook wel « leasing » of « leasing » genoemd.

De consument huurt de woning en betaalt een vaste maandhuur. Op het einde van het contract kan deze laatste eigenaar worden door de bij de overeenkomst vastgelegde restwaarde te betalen of het contract te beëindigen.

“Gratis” krediet?
Sommige handelaars bieden hun klanten de mogelijkheid om een aankoop gratis in termijnen te betalen. We spreken dan van ‘gratis’ krediet voor de consument die kosteloos in 3, 4 of 10 keer kan betalen.

Dit « nultarief »-krediet moet voor meer dan 3 maanden worden ondertekend om in de categorie consumentenkrediet te vallen en moet voldoen aan de geldende regelgeving: informatieverplichtingen van de verkoper, wettelijke herroepingstermijn van 14 dagen.

persoonlijk microkrediet
Persoonlijk microkrediet geeft mensen die uitgesloten zijn van het traditionele banksysteem toegang tot krediet om een dringende behoefte te financieren of hun financiële situatie te verbeteren. De hoogte van dit consumentenkrediet bedraagt  300€, tot  8.000€.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN

De garantie voor de beste aanbiedingen

Wij vinden de beste deals voor uw project dankzij ons allemaal partners.

Een oplossing voor al uw projecten

Vastgoedkrediet, terugkoop van kredieten, consumentenleningen... Wij begeleiden u in al uw projecten.

Gepersonaliseerde ondersteuning

Online of in de mobiele app, met onze adviseurs telefoon of met één van de 350 agentschappen.

Onze cijfers spreken

0 k
Verzekerd
0
Contracten
80 %
onafhankelijk