Hypotheeklening verzekering

Hypotheekleningsverzekeringen zijn door kredietorganisaties vereist om levensrisico's te dekken die mogelijk het normale verloop van de aflossing van de hypotheek zouden kunnen belemmeren.

pexels-photo-106399

Vertel ons over uw huis. Wij luisteren naar u en werken vervolgens samen met u om ervoor te zorgen dat u tevreden bent.

Welke woonverzekering past bij u?

1. Leningverzekering bij ons

Ondersteuning op maat
Door bij Meilleurtaux een kredietverzekeringssimulatie uit te voeren, profiteert u van ondersteuning. Overweegt u om uw hypotheekverzekering te wijzigen of uw krediet voor het eerst te verzekeren? Onze specialisten adviseren u om de beste keuze te maken.

Verzekering tegen de beste voorwaarden
Een leningverzekering is een geheel van garanties die bedoeld zijn om u te beschermen bij levensongevallen. U dient een stevige hoes af te sluiten die aangepast is aan uw profiel. Denkt u dat een hypotheekverzekering duur is? Maak een vergelijking om het beste hypotheekrentetarief in 2021 te krijgen.

Een vereenvoudigd beëindigingsproces
Het is nu mogelijk om ieder jaar op de jubileumdatum van uw contract de hypotheekverzekering te wijzigen. Bovendien kan uw nieuwe verzekeraar u helpen bij het voltooien van uw beëindigingsproces. Dit is een kans om hypotheekverzekeringen te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

2. Verplichte verzekering voor het verkrijgen van een hypotheek

Indien de hypotheeklenersverzekering niet wettelijk verplicht is, wordt deze door de kredietverstrekkers opgelegd met betrekking tot het gelopen risico. U leent een groot bedrag over een lange periode, deze dekking biedt u ondersteuning als u uw lening niet meer kunt terugbetalen (volgens de garanties van uw contract).
Dankzij de delegatie van verzekeringen kunt u bij elke organisatie uw lenersverzekering kiezen, terwijl het Bourquin-amendement op de Sapin 2-wet u de mogelijkheid biedt om elk jaar te beëindigen. Gebruik een woningkredietverzekeringssimulator om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

3. De wet van Lemoine

Goed nieuws ! De Lemoine-wet die de markt voor kredietverzekeringen hervormt, werd op 28 februari 2022 afgekondigd. Het is nu klaar. Infra-jaarlijkse beëindiging is op elk moment mogelijk sinds 1 juni 2022 voor nieuwe kredietnemers die vanaf deze datum hebben getekend en voor alle kredietnemers vanaf 1 september , 2022.

Focus op de nieuwigheden van deze wet van Lemoine:

1 – De informatieplicht
Verzekeraars moeten hun verzekeringnemers jaarlijks informeren over hun opzegrecht en de voorwaarden

2 – Verkorting van de gebruiksduur van het recht om vergeten te worden
Verzekerden die lijden aan een ernstige ziekte zoals kanker zullen sneller kunnen profiteren van het recht om vergeten te worden, vijf jaar in plaats van tien jaar eerder.

3 – Einde van de medische vragenlijst
Kredietnemers die een hypotheek hebben of willen hebben voor een bedrag van minder dan 200.000 euro en waarvan de looptijd vóór hun 60e verjaardag valt, kunnen het zonder een medische vragenlijst stellen om zich te verzekeren. Hierdoor kunnen ex-patiënten de toepassing van een aanvullende premie of zelfs de afwijzing van hun aanvraag vermijden.

4. Vergelijk de beste leningverzekeringsgaranties

1 – Verplichte garanties
Bepaalde garanties zijn automatisch inbegrepen in de hypotheekverzekering.

2 – Overlijdensdekking
Deze garantie vergoedt uw hypotheek als u overlijdt vóór het einde van uw terugbetaling. Hiermee beschermt u uw dierbaren die, zonder verzekering, uw schuld zouden erven.

3 – De garantie voor totaal en onomkeerbaar verlies van autonomie (PTIA)
De arts erkent een handicap die de verzekerde definitief verhindert een lonende activiteit uit te oefenen en die hem dagelijkse bijstand vergt. De verzekeringsmaatschappij betaalt het uitstaande kapitaal terug.

4 – Garantie voor blijvende en totale invaliditeit (IPT).
De IPT-garantie treedt in werking wanneer u niet langer een lonende activiteit kunt uitoefenen. Als u door ziekte of ongeval een invaliditeitsgraad groter dan of gelijk aan 66% heeft, krijgt u dekking.

5 – De garantie voor blijvende en gedeeltelijke invaliditeit (IPP)
Deze keer profiteert u van een volledige of gedeeltelijke dekking van uw maandelijkse betalingen zodra u een arbeidsongeschiktheidspercentage tussen 33% en 66% heeft.

6 – Arbeidsongeschiktheidsdekking (IP PRO)
Deze lenersverzekering is bedoeld voor professionals in de medische, paramedische en veterinaire sector. Het resterende kapitaal wordt terugbetaald wanneer ze niet meer kunnen werken, en dit op een definitieve manier.

7 – Optionele garanties
Als u een kredietverzekeringsvergelijker gebruikt, zult u ook merken dat bepaalde garanties optioneel zijn, maar toch behoorlijk nuttig.

8 – Garantie voor baanverlies
Als u uw baan verliest, kunt u met deze kredietverzekeringsgarantie genieten van een compensatie. De duur van deze vergoeding wordt bepaald door uw situatie en de voorwaarden van uw contract.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN

De garantie voor de beste aanbiedingen

Wij vinden de beste deals voor uw project dankzij ons allemaal partners.

Een oplossing voor al uw projecten

Vastgoedkrediet, terugkoop van kredieten, consumentenleningen... Wij begeleiden u in al uw projecten.

Gepersonaliseerde ondersteuning

Online of in de mobiele app, met onze adviseurs telefoon of met één van de 350 agentschappen.

Onze cijfers spreken

0 k
Verzekerd
0
Contracten
80 %
onafhankelijk