KREDIETAFLOSSING

Het terugkopen van kredieten, ook wel kredietconsolidatie of schuldherstructurering genoemd

pexels-photo-4386366

Vertel ons over uw schulden. Wij luisteren naar u en werken vervolgens met u samen om uw tevredenheid te garanderen.

Wat is het inwisselen van credits?

Wat is het inwisselen van credits?

Het terugkopen van kredieten, ook wel consolidatie van kredieten of herstructurering van schulden genoemd, is een operatie die het mogelijk maakt om de maandelijkse betalingen van verschillende kredieten te consolideren in één enkel krediet en dus uit één enkele maandelijkse betaling te halen.

Met de ontwikkeling van internet kan een kredietconsolidatieverzoek rechtstreeks online worden gedaan. Maar het is essentieel om de fundamenten, valkuilen en best practices van deze operatie te begrijpen.

Het principe van het terugkopen van kredieten is relatief eenvoudig: huishoudens met schulden nemen contact op met een andere instelling dan degene die hen aanvankelijk het geld heeft verstrekt. Deze laatste regelt alle leningen met de verschillende schuldeisers (of het nu gaat om vastgoedleningen en/of consumentenleningen) en vervangt deze door een nieuw contract tegen een aantrekkelijker tarief met een aangepaste looptijd.

De voordelen van kredietconsolidatie

1- De eerste is een aanzienlijke verlaging van het bedrag van elke maandelijkse betaling. Voor degenen die projecten willen uitvoeren, biedt deze oplossing ook de mogelijkheid om te profiteren van een extra geldbedrag dat is opgenomen in de consolidatieoperatie.

2- Bovendien heeft de begunstigde nu, in plaats van met meerdere schuldeisers te maken te hebben, slechts één enkel aanspreekpunt: de instelling die zijn kredieten heeft gekocht. Vergemakkelijkt zijn persoonlijk financieel beheer, met een snelle controle van bankafschriften.

3- Ten slotte staat de kredietaflossing open voor alle mensen met uitstaande leningen; bij een hypotheek is de oplossing toegankelijk voor zowel huurders als eigenaren van hun hoofdwoning, maar ook voor mensen die bij een derde gehuisvest zijn of bij hun werkgever gehuisvest zijn.

Om deze maandelijkse betalingskortingen mogelijk te maken, wordt naast de toepassing van een soms lager tarief de aflossingstermijn verlengd. De overweging: de totale kredietkosten zullen proportioneel stijgen.

Soorten kredietinwisseling
Het terugkopen van kredieten is mogelijk voor vrijwel alle soorten hypotheken en consumptieve leningen. Om precies te zijn komen dus in aanmerking:

werkkredieten,
autoleningen,
persoonlijke leningen,
doorlopende kredieten,
bankschulden,

vastgoedleningen in al hun vormen (vaste of variabele rente, met of zonder hypotheek).
Aan de andere kant zijn alle beroepsschulden uitgesloten, evenals laattijdige betalingen van URSSAF of BTW. FCC/FICP-registraties kunnen ook onbetaalbaar zijn.

De aankoop van consumentenkredieten

Consolidatie van consumentenleningen heeft specifiek betrekking op consumentenleningen, die worden verzameld en omgezet in één enkel contract, zonder dat de kredietnemer hypotheekzekerheid hoeft te stellen. Alle consumenten die de mogelijkheid hebben om consumentenleningen af te sluiten, kunnen op dezelfde manier onbeperkt een lening terugkopen.

De aankoop van consumenten- en vastgoedleningen

Deze vorm van herstructurering bestaat uit het groeperen van oude leningen van verschillende aard. Zo stelt de financiële instelling voor om met deze operatie meerdere consumentenleningen en één (of meer) hypothecaire lening(en) in één enkele lening samen te brengen. Het is dus heel goed mogelijk om consumentenleningen te combineren met vastgoedleningen.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN

De garantie voor de beste aanbiedingen

Wij vinden de beste deals voor uw project dankzij ons allemaal partners.

Een oplossing voor al uw projecten

Vastgoedkrediet, terugkoop van kredieten, consumentenleningen... Wij begeleiden u in al uw projecten.

Gepersonaliseerde ondersteuning

Online of in de mobiele app, met onze adviseurs telefoon of met één van de 350 agentschappen.

Onze cijfers spreken

0 k
Verzekerd
0
Contracten
80 %
onafhankelijk